Ons Soort Dames

Soms wil het niet zo lukken in de salon. Dan zijn er teveel aantrekkelijke vrouwen en te weinig aantrekkelijke mannen. Dan is de balans zoek. Dan degradeer ik met mijn beeldschone vriendinnen tot muurbloem. En dat is de opmaat voor een besmettelijk slecht humeur. De een steekt de ander aan.
Maar als aantrekkelijke mannen ons niet zien zitten, word ik daar balorig van en zoek ik met onbestemde tongval contact met deze begeerlijke mannen. “Heej! Heej jai daar! Sawwe een potje danse?! Neej? Een potje *** dan?”
En dan maakt het slechte humeur des dames plaats voor collectieve schaamte.
Laatst was de maat vol, zo kon het niet langer. Mijn mede-tangueras meldden dat als ik het Verboden Woord nog één keer bezigde, ik voortaan niet meer met hen mee mocht naar de salon. Want de horizontale tango ligt bij hen wat precair, terwijl het toch een gezellig vervolg is op de verticale tango. Maar als het niet mag, dan moet ik het juist zeggen. Dan is het effect nog lekkerder.
Behalve als As zich er mee gaat bemoeien. Dan is het opeens niet meer zo lekker. Want As vindt ook dat ik mij als dame moet gedragen. Dan spuwen haar zwarte vlammende ogen een waarschuwing die door de loep van haar bril op mijn huid wordt gebrand.
Ik had het daarom een tijdje niet zo naar mijn zin in de salon, ook al waren er genoeg aantrekkelijke mannen. Bevreesd dat ik de verkeerde dingen zei en dat mijn gezelschap zich voor mij schaamde. Met samengeknepen lippen en samengeknepen billen zat ik de avond uit, bang dat het woord toch een uitweg zou vinden. Tot het bevrijdende moment aanbrak...
We waren in een salon waar de balans geheel zoek was. Maar mij hoorde je niet, ik hield mijn erudiete commentaar voor me. Ik zag As steeds meer in mineur raken, want van muurbloemen wordt ze enorm chagrijnig. En toen riep ze opeens zomaar het Verboden Woord!
De dames keken geschrokken onze kant uit. “Ik zei het niet, ik zei het niet!” schreeuwde ik in het wilde weg. Maar As, die klaarde er helemaal van op. En ja, als er één schaap over de dam is, dan volgt de rest vanzelf.
Dus nu het Verboden Woord is geïntegreerd in onze salon-vocabulaire, zijn daar veel balorige varianten op gekomen die wij vooral reserveren voor aantrekkelijke mannen die wel wat tegenslag kunnen gebruiken. Als zo’n man nu naar ons groepje toekomt en een van ons ten dans vraagt, dan roepen wij in koor: “Er valt hier niks te ***!”
En geloof me, een aantrekkelijke man die bloost, is echt een lust voor het oog.
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door