Faust

“As, Tangodansen is leuk, tangomuziek is mooi, maar de ondoorgrondelijkheden van de tangomens houden mij toch meest bezig. Er lopen wat gevalletjes rond, daar kunnen wij een boek over schrijven.”
“Ja Miep. Eigenlijk vreemd dat er nog geen boek over geschreven is, de honger naar erkenning, het verraad van de ziel, het onstilbare verlangen naar bevrediging is altijd goed voor een sterk verhaal.”
“Ja, en door al die vreemde vogels die de tango rijk is, wordt het vanzelf een bestseller. Zoveel ijdeltuitende egotrippers, calculerende opportunisten, overspelende veelplegers, verslaafde escapisten en zelfzuchtige zelfontplooiiers op de vierkante meter kom je nergens tegen.”
“Zeg dat Miep, de tango is een aantrekkelijke vrijplaats waar iedereen z’n grenzen wil verleggen.”
“Een walhalla voor psychologen As. Maar voor de beginnende tangodanser moet het een jungle van emoties zijn waarin je makkelijk verdwaalt.”
“Zeker. Eigenlijk zou er een waarschuwingssysteem in de tango moeten komen waar ieders antecedenten opstaan, Miep. Nu moeten we ons verlaten op roddels.”
“Ja. En dan geloof je het nog niet, omdat je het nooit achter de persoon zoekt. We zaten er ook helemaal naast met die man die altijd klaar staat om met je te dansen. Was iedere man maar zo, dachten we nog. Maar wie had kunnen denken dat hij altijd op andersmans zak leeft en na een wilde nacht je huis niet meer uit wil? En hij at als een paard.”
“Hou op Miep, zo’n gluiperd kleedt je uit waar je bij staat. En verwachtte jij dat die feministische tanguera zo verschrikkelijk jaloers kon worden op haar tangozusters? Zij wilde alle mannen voor zichzelf.”
“Vreselijk As, stuk voor stuk heeft dat sekreet haar concurrentes geëlimieerd. Terwijl ze zo’n hoge dunk van vrouwen tentoonspreidde.”
“Schijn bedriegt As. Ik had ook nooit verwacht dat die tangojunky die alle festivals en marathons afloopt, thuis een vrouw met zes hongerige kindertjes heeft zitten.”
“Schei uit As. Zijn hele kinderbijslag verbrast hij aan de tango. En van onze belastingcenten. En dan dat ijskonijn waar geen lach vanaf kan, maar mooi wel de een na de andere tangoman haar bed in lokt? Ik begrijp er helemaal niks van.”
“Maar Miep, weet je dat dan niet? Zij betaalt die mannen.”
“Tjeezus As, het is niet waar!”
“Nou en of. Leer mij de tangomens kennen.”
“Zeg As, dat tangoboek wordt wel een somber boek.”
“Ach Miep, alle grote werken gaan over de zwarte kant van de mens.”
“Maar zijn wij wel de aangewezen personen om het boek te schrijven?”
“Jazeker Miep, want als een ander het doet, komen wij er ook in voor.”
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door