De loterij

Ik ben een liefhebber van salons met een loterij. Door de jaren heen heb ik heel wat prijzen in de wacht gesleept: massages, tango-cd’s, vliegtickets naar Buenos Aires... Maar omdat Astrid niet wil geloven dat ik zo'n mazzelpikkie ben, heb ik haar ingewijd in mijn loterijtactiek. Want ik ben de kwaadste niet.
"As, geluk is een keuze, maar voor ons soort mensen niet. Wij moeten het van gezond verstand hebben. Luister: de meeste salons plannen hun loterij aan het einde van de avond. Dat is mooi, want de helft van de gasten is dan al naar huis. Dat vergroot je kansen.
Als de loterij begint en de spanning wordt opgevoerd, is het een zaak van timing. Op het moment dat het nummer van je cadeau wordt omgeroepen - bijvoorbeeld een cd van Trio Desperado - begin je overmand door blijdschap te joelen en met je armen te zwaaien, alsof het niet op kan. Jij bént de winnaar! De mensen in de zaal geloven dat ook, anders begin je niet zo idioot te joelen. En de kans is klein dat de échte winnaar van zich laat horen, want en plein public gaat niemand in discussie om een cd. Toch?
Je loopt daarna vol schwung naar de spreekstalmeester toe om je prijs in ontvangst te nemen, zijn felicitatiezoenen neem je op de koop toe. En denk maar niet dat hij - als man van de wereld - jouw nummertje wil controleren.”

Astrid was onder de indruk van mijn tactiek en wilde graag meeprofiteren van dit ‘El Dorado’ van de tango.
De eerst komende loterij was op een feest van El Gancho, waar wij bij de entree koelbloedig ons lotje in ontvangst namen. Laat op de avond begon de loterij. “Let nu goed op hoe ik het doe”, zei ik tegen Astrid. Ik ging een meter voor haar zitten en wachtte op de prijs die ik graag in ontvangst wilde nemen: twee flessen Shiraz Malbec rosé uit Argentinië, genaamd ‘Tanguero’.
De spanning steeg, het nummer werd geroepen, ik deed mijn mond open, maar... Ik werd overschreeuwd door Astrid die hysterisch begon te joelen en met haar armen stond te zwaaien! Jezus! Boos draaide ik mij om, om haar tot de orde te roepen. Zo moest het dus niet, bovendien wachtte ze haar beurt niet af, want die flessen waren voor mij! Maar ze sprong al op om de wijn in ontvangst te nemen. Zij liet zich gewillig door de spreekstalmeester kussen en kwam terug met een onuitstaanbare grijns en twee flessen, onder iedere arm één.
En het ergste vond ik nog wel dat zij echt met het juiste nummertje had gewonnen...
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door