Vento fresco

“Ik ben niet zo weg van prei As, ik word daar altijd een beetje misselijk van. Fruit door het eten vind ik ook niet lekker. Vroeger kwam je nog wel eens ananas of krenten tegen in de zuurkool, maar gelukkig is dat helemaal uit. En eigenlijk ben ik ook niet weg van pasta, ook al zo'n overgewaardeerde flauwe meelhap. Je wordt er bovendien moddervet van. Zo zijn er nog wat smaakjes waar ik niet weg van ben. Maar afijn As, ik ging natuurlijk niet al mijn culinaire aversies vertellen tegen de man waar ik een half jaar naar heb zitten lonken. Dus toen P. mij eindelijk uitnodigde om een hapje bij hem te komen eten om daarna samen naar de salon te gaan, heb ik gezegd dat ik álles lekker vind, behalve vlees.”
Ja, dan vraag je er ook om Miep. Daar hebben de meeste koks het trouwens al moeilijk genoeg mee.”
Ja As. Maar ik had P. hoog zitten, dus ik was benieuwd wat hij er van ging bakken. Ik hoopte natuurlijk op een tongstrelend gerecht, bijvoorbeeld een heerlijk frisse salade van artisjok en Italiaanse kaas, gewaagde korianderpannenkoekjes met kokoskerrie of een heerlijk geurende groentebouillabaisse. Zoiets. En dan mokkaijs met kaneelschuim toe. Dan zou mijn hart gaan gloeien, want de liefde van deze vrouw gaat door haar maag.”
“Ja ja. En? Wat serveerde hij?”
“Chili con ‘carne’. Zonder gehakt dan.”
“Oh nee!”
“Ja!”
“Bruine bonen, uien... En heb je keurig je bord leeg gegeten?”
“Ja, As, want ik had wel honger. Maar na een uur kreeg ik er al spijt van. We gingen naar de salon en daar begon mijn buik al wat op te zetten. P. vroeg mij ten dans maar ik zei dat ik nog even wilde uitbuiken. Maar dat kon ik natuurlijk niet de hele avond volhouden, dus na een uur moest ik toch de vloer met hem op. Nu is P. zo’n man die de vrouw in een snelle milonga graag vele ocho’s laat draaien, dus na verscheidene draaiingen voelde ik hem opkomen.”
“Juist.”
“Ja As, een enorme knal. Ik hield hem niet meer.”
“Tjeezus.”
“Maar niemand heeft het gehoord, want iedereen danste gewoon door. Maar ja, de odeur was er niet minder om, het begon rondom tamelijk onwelgevallig te ruiken. ‘Gatver!’, riep ik, ‘Wat ontzettend smerig! Ruik je dat ook? Er heeft iemand een enorme wind gelaten’. Nou, P. rook het ook. ‘Jezus man, wat goor’, zei hij, ‘deze meur is niet te harden’. Hij wilde weg van de vloer, dus we zijn weer gaan zitten.”
“Goh Miep, stonk hij er in?”
“Dat weet ik niet As. Maar van dansen kwam het niet meer. Dat was wel een geluk bij een ongeluk, want erg lekker danste P. niet.”
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door