Zinloos

Soms heb ik geen zin om te gaan dansen. En ook geen zin om mij netjes aan te kleden, geen zin om de deur uit te gaan, geen zin om tangomensen te zien, geen zin om naar tangomuziek te luisteren, geen zin om een hart te veroveren. Maar Astrid vindt dat ik op zulke momenten maar zin moet maken, want als iedere tangoliefhebber aan dit gevoel zou toegeven, dan zou er in de salon niemand zijn om mee te dansen. En dan weet Astrid mij altijd weer over te halen een bloemetjesjurk aan te trekken en in de trein te stappen om een buitengaatse salon te bezoeken.
Laatst zat ik na enig hangen en wurgen opnieuw in de trein die mij naar een salon moest brengen. Maar ik voelde een intens chagrijn opkomen dat me aan het denken zette. Heb ik echt geen andere hobby’s waar ik mijn tijd mee kan verdoen? En heb ik geen vrinden waar ik gezellig mee naar theater kan? Of zal ik een zestal minnaars nemen dat al mijn aandacht opslokt en mij nietsontziend afpeigert?
Zo mijmer ik over het een en ander en besluit ik Astrid middels een sms op de hoogte te brengen van mijn filosofische overpeinzingen:
“As ik bën zô çhagrynig ik hêb helemäl gen ziñ in saloñ hèb gen zïn in lûçhtzôeñen héb gén zin in dansè heb gén zín om náàr een bloed [SMS2] elooß optreden te kîjkeñ hub gèén zïn om ærdig te doen tegû onærdige meñsen höb gèén xyzin mõe en onvoldâän wër nar huùs te gán tôt zo x.”
Astrid sms’t mij vol begrip terug: “Ik ga je eerst slaan. X”
Dan weet ik dat het toch nog een gezellige avond wordt.
Maar laatst had ik echt serieus totaal geen zin om naar de salon te gaan. Ik wou eigenlijk in bed blijven liggen, ik wou een doos vlammetjes opeten, ik wou een fles beerenburg soldaat maken, ik wou dat ik een prinsesje was, ik wou dat ik op het strand van Copacabana zat.
Toen As mij belde en mijn wenslijstje aanhoorde, zei zij:
“Je komt uit bed, je kleedt je aan, ik zie je om 18.00 uur in de salon. Anders...”
“Anders wat?”
“Anders stamp ik je in elkaar...”
En oh, toen zag ik het weer helemaal zitten om de bloemetjes buiten te zetten! Want ik moet bekennen, zonder de goede zorg van As zou mijn melodrama nog in een tranentrekkende tango eindigen ook.
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door